Yenimahalle’nin Gençlik Projesi Antalya’da Zirve Yaptı

Yenimahalle Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu, Ankara Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, ORSİAD ve TÜSİAV ortaklığıyla gerçekleştirilen “KARİYER 4.0: Endüstri 4.0 Döneminde Milli, Dijital ve Cinsiyet Eşitlikçi İstihdam ve Girişimcilik Politikaları” Projesi Kapanış ve Zirve Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi.
Yenimahalle’nin Gençlik Projesi Antalya’da Zirve Yaptı

Zirvede; Ankara Kalkınma Ajansı Program Birim Başkanı Zekai Efeoğlu “Gelecekte Mesleki ve Teknik Eğitim”, GAYA Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı L. Yurdum Hasgül “Geleceği Tasarlayabilmek”, TÜSİAV Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Pekbaş “Kariyer Yolunda Girişimcilik”, TÜSİAV AB ve Uluslararası İlişkiler Platformu Başkanı Deniz Talipoğlu ise “İş Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konularında sunum yaptı.

Dünya büyük bir değişimin eşiğinde

Öte yandan açılış konuşmalarında; Endüstri 4.0 sürecinin sivil toplum örgütleri üzerindeki yansımasını TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, sanayideki etkilerini ASO Genel Sekreteri Doç. Dr. Yavuz Cabbar ve akademideki etkilerini de Ankara Üniversitesi Teknokent Başkanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Sınağ anlattı.

Programda Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal da kısa bir konuşma yaparak “Dünya büyük bir değişimin eşiğindedir. Bu değişimin kendini hissettireceği alanların başında ise meslekler gelmektedir. Gençlerimiz profesyonel hayata katıldıklarında yeni meslekler ile yüz yüze gelecekler. Yenimahalle Belediyesi olarak gençlerimizi geleceğe hazırlama konusunu misyonlarımızın başında görüyoruz. Gençleri Endüstri 4.0 devrimi ile tanıştırmak ve geleceğin meslekleri konusunda bugünün profesyonelleri tarafından bilgilendirilmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile proje ortaklarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ederiz” dedi.

Gençler geleceğin mesleklerini keşfetti

64 genç ve 10 karar alıcının katılımıyla gerçekleştirilen proje kapsamında gençler, 2 yıl süresince Endüstri 4.0 devrimi, girişimcilik, istihdamda toplumsal cinsiyet, istihdam, eğitim ve yeni dijital mesleki yeterlilikler konularında eğitim aldı. Geleceğin mesleklerini keşfetme imkanı bulan gençler, yeni ortaya çıkan meslekler ve yok olması öngörülen meslekler ile ilgili yaygın eğitim teknikleri aracılığıyla bilgi ve farkındalık kazanmış oldu.

2 sene boyunca Yenimahalle Belediyesi ve proje ortakları tarafından yoğun bir çalışma ile gerçekleştirilen projede; 13-17 yaş arası 20 genç ile Dijital Meslekler Çalıştayı, 18-24 yaş arası 20 genç ile Girişimcilik Çalıştayı, 25-30 yaş arası 20 genç ile İkinci Meslekler Çalıştayı yapıldı. Aynı zamanda Proje kapsamında gençlerin bilgi, farkındalık ve algılarını ölçmek amacı ile yaklaşık 30.000 gençle dijital anket çalışması yapan Yenimahalle Belediyesi, anket verileri doğrultunda son bir çalıştay ile gençlerin karar alıcılara yönelik politika önerileri üretmesini sağladı.

Zirvede; Proje sahibi Yenimahalle Belediyesi adına Başkan Vekili Mehmet Kartal panelistlere ve proje ekibine teşekkür plaketlerini verdi.

Share