Yenimahalleli Miniklerin Kar Keyfi

Yenimahalle Belediyesi anaokullarında eğitim gören minikler dört mevsimi de doyasıya yaşıyor.
Anaokullarında Kış Partisi

Başkenti beyaza bürüyen kar anaokullarında da heyecan yarattı. Belediyeye bağlı 80. Yıl, Batıkent, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın, Ragıp Tüzün ve Adile Naşit anaokullarında “Kış Partisi” düzenlendi.

Öğretmenleriyle birlikte okullarını kış konseptiyle süsleyen öğrenciler, kardan adamlı şapkalarını kafalarına geçirip çılgınlar gibi eğlendi. Dans edip şarkılar söyleyen çocuklar kendi elleriyle hazırladıkları karton şöminenin karşısında evcilik oynayıp çaylarını yudumladı. Okul bahçesinde kartopu oynayan minikler ise karın tadını doyası çıkarttı.

Aydınlık geleceğimiz için eğitimli bireylere ihtiyacımız var

Okul öncesi eğitimin şart olduğunu ve bu bilinçle sosyal belediyeciliğin gereği olarak Yenimahalle’de anaokulu sayısını her geçen gün arttırdıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ Anaokuluna giden çocukların dünyaları değişiyor, çocuklar kendilerini değiştiriyor ve yeniliyor” dedi.

Yaşar “Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitimli bireylere ihtiyacımız var. Okul öncesi eğitimde edinilen davranışların bireyin geleceğini ve bireyin geleceğinin de toplumun geleceğini etkilediğinin farkındalığını bilerek ve bu sorumluluğu yaşayarak yeni eğitim yuvaları açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.