Yenimahalleli Miniklere Geri Dönüşüm Bilinci

Yenimahalle Belediyesi ve Çevre Koruma Ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) geri dönüşüm bilincini çocuklara kazandırmak için “Camın Sonsuz Dönüşümü” adlı etkinliğe imza attı.
Minikler Camın Geri Dönüşümünü Eğlenerek Öğrendi

Podium AVM’de gerçekleşen etkinlikte Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da minikleri yalnız bırakmadı.

Kırılan camlara hayat verdi

Camın sonsuz kere dönüştürülebileceğini ve tekrar tekrar kullanılabileceğini çocuklara öğretmeyi amaç edinen projede, çocuklara cam şişelerde içecekler ikram edilerek atıkları cam kumbaralara atmaları sağlandı.

Cam şişeleri eğlenceli bir şekilde uygulamalı olarak cam kumbaralara atan minikler, aynı zamanda kırılan camlara hayat veren YENİMEK Cam Atölyesi Öğretmeni Feridun Pekeş’in canlı performansını da hayranlıkla izledi.

Ağaç yaş iken eğilir”

Yenimahalleli vatandaşları projeye duyarlı olmaya davet eden Başkan Yaşar, Türkiye’de atıkların geri dönüşümüne gerekli önemin verilmediğini belirtti.

Yaşar, ”Geri dönüşüm ülkemizin ve dünyanın kıt kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, dolayısıyla gelecek nesillerimizi de güvence altına almak demektir. Ancak ülkemizde geri dönüşüme gerekli önem verilmiyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugün burada çocuklarımızın bu bilinci kazanmalarını amaçladık. Ağaç yaşken eğilir. Aileler de bu bilinci çocuklarına aktarmalı. Cam şişede içeceklerinizi içtiğinizde çöpe değil cam kumbaralara atın” dedi.

Etkinlik sonunda miniklere camdan anahtarlık ve boyama kitabı hediye edildi.