Yenimahalleli Çocuklara Ücretsiz Göz Taraması

Yenimahalle Belediyesi ilçe genelinde 13 ilkokulda öğrencilere ücretsiz göz taraması yapıyor.
3 Bine Yakın Çocuk Muayene Oluyor

Yenimahalle Belediyesi ve özel bir hastane işbirliğiyle 11 Aralık’ta başlayan göz taramasında 17 Ocak tarihine kadar 3 bine yakın çocuğun gözleri muayeneden geçecek.

Uzman doktorlar ve optisyen uzman personelin görev aldığı göz taramasında göz tansiyonu, renk körlüğü, göz kusurları ve göz numaraları gibi kontroller yapılıyor.

Çocuklarda göz sağlığında erken teşhis çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar yapılan taramalarda testi geçemeyen öğrencileri ise göz doktoruna yönlendiriyor.

Yenimahalle’de sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz

Yenimahalle’de belirli periyotlarla okullarda göz, diş gibi genel sağlık taramaların yapıldığını, öte yandan sağlık seminerleri verilerek halkın çağın vebası obezite, rahim kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara karşı uyarıldığını anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Sosyal belediye olarak birinci önceliğimiz halk sağlığıdır” dedi.

Sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz diye devam eden Başkan Yaşar “Sağlıklı yarınları ancak sağlıklı insanlar kurabilir, bu nedenledir ki çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli. Çocuklarımız bizlere emanet” dedi.