Yenimahalle’den Kadınlara Tam Destek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 25-29 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Haftası kapsamında Kızılay metrosunda düzenlenen Kadın Kooperatifleri ve Kadın Sığınma Evleri Kermesi’nin açılışını yaptı.
*Yaşar, “Kadınların hak mücadelelerinde yanlarındayız”

Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınma Evi’nde kalan kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği standı da inceleyen Başkan Yaşar, “Kadınlar özgürleşmeden toplum özgürleşmez. Kadınların haklarını elde etme yolundaki mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz, yanlarındayız” dedi.

Yaşar “Kadınların üretimdeki oranı artırılmalıdır”

Elmadağ, Nallıhan, Akyurt, Bala, Çubuk, Ayaş gibi birçok ilçeden gelen kadın kooperatifleri, kadın sığınma evlerinin ürettiği el emeği ve yöresel ürünlerin sergilendiği kermesin açılış kurdelesini Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berkay Gökçınar ile birlikte kesen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanması, barışın egemen kılınması için kadınların üretimdeki yeri sağlamlaştırılmalıdır” dedi.

Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınma Evi sakinlerinin ürettiği el emeği ürünleri de tek tek inceleyerek stant görevlileri ile sohbet eden Yaşar “ Öncelikle kadına yönelik şiddeti tümüyle reddediyoruz. Toplum olarak kalkınabilmemizin önceliği kadın ve erkek eşitliğini özümsemek, kadına üretimde ciddi oranda yer ayırmaktır. Yenimahalle’de iş yeri açan kadın girişimcileri yalnız bırakmıyorum, açılışların tümüne katılıyorum. Devletin yetkili kurumları, kadının ailede, iş hayatında ve toplumsal yaşamda eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamak amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır” dedi.

“Kadına yönelik şiddetle birlikte mücadele etmeliyiz”

Yenimahalle Belediyesi olarak şiddet gören kadınlara destek olmak amacıyla birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Yaşar “ Şiddet gören kadınların toplumsal hayata uyum sağlaması için kurmuş olduğumuz Kadın Sığınma Evi bu güne kadar yüzlerce kadınımıza sıcak yuva oldu. Bunun yanında alanında uzman eğitmenler tarafından mesleki eğitim ve psikolojik destek alan kadınlarımız yeni bir başlangıç için gereken desteği görüyor. Kadına yönelik her türlü şiddete ve ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.