Yenimahalle’de LGS Öncesi Okullar Dezenfekte Ediliyor

Korona virüs salgını ile mücadelede 2020 mart ayından bugüne kadar dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren Yenimahalle Belediyesi, 2020-2021 öğretim yılı LGS (Liselere Geçiş Sınavı) öncesinde sınavın gerçekleştirileceği tüm okullarda dezenfekte ve ilaçlama çalışması yapıyor.
Yenimahalle’de LGS Öncesi Okullar Dezenfekte Ediliyor

6 Haziran Pazar günü binlerce öğrencinin katılımı ile yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı öncesinde kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında sınavın yapılacağı okullarda detaylı dezenfekte ve ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.

Yaşar, “Halk sağlığı her zaman önceliğimiz”

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte rehavete kapılmadan temizlik ve mesafe kurallarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “8’inci sınıf öğrencilerimizin katılacağı, hafta sonu yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı öncesinde gençlerimizin sınav olacağı okulları dezenfekte ediyoruz. Ekiplerimiz hali hazırda eğitim kurumları ve kamu kuruluşları gibi temasın olduğu noktalarda da ilaçlama işlemlerini sürdürüyor. Yenimahalle’nin emekçileri vatandaşın sağlığı için durmaksızın çalışmaya devam edecek. Kendimizin ve yakınlarımızın sağlığı için gerekli mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Pazar günü yapılacak olan LGS sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Düzenli olarak dezenfekte işlemi devam ediyor

2 ayrı ekiple sınavın gerçekleştirileceği okullarda dezenfekte çalışmasını aralıksız sürdüren ekipler, halk sağlığını öncelik alarak ilçe genelinde sağlık ocakları, eğitim kurumları, polis karakolları, PTT noktaları, taksi durakları, kargo şubeleri, bankamatik noktaları gibi temasın yoğun olduğu bölgelerde de ilaçlama çalışmalarına düzenli olarak devam ediyor.