Yenimahalle’de dev korodan muhteşem performans

Türk Müziği’nin unutulmaz eserleri Nazım’da yankılandı

Yenimahalle Belediyesi,Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED ) ve TRT’nin işbirliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “1’inci Türk Musikisi Konseri” düzenlendi.

Konserde Amerika’dan Japonya’ya 41 ülkede yüzlerce konser, konferans veren, paneller gerçekleştiren ve ülkemizi temsil eden usta kanun sanatçısı ve TÜMFED Başkanı Tahir Aydoğdu 130 kişilik koro ile sahneye çıktı.

Konsere ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve sayıda çok davetli katıldı.

TÜMFED kulakların pasını sildi

Türk  Musikisi alanında yeni yeteneklerin kazandırılması, Türk Musikisinin  korunması,  Ulusal ve Uluslararası boyutta yaygınlaştırılması amacıyla 2015 yılında kurulan Türk Musikisi Federasyonu (TÜMFED) Yenimahalle’de ilk konseriyle muhteşem bir geceye imza attı.

Konserde, TÜMFED’e kayıtlı 14 derneğin solist ve koristleri 130 kişilik bir koro ile müzikseverlerin karşısında çıktı. Konserin birinci bölümünü TRT Ankara Radyosu ses sanatçısı ve koro şefi Kadri Şarman, ikinci bölümünü ise TÜMFED Başkanı -TRT Ankara Radyosu kanun sanatçısı ve koro şefi Tahir Aydoğdu yönetti. Hicazkar, Uşşak, Hüseyni, Sultanıyegah, Nihavent, Muhayyerkürdi ve Acemkürdi makamlarında seçkin eserlerinin peş peşe yorumlandığı gecede konuklar şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Başkan Yaşar koroda yerini aldı

Koronun son parçasında sanatçıların arasında yerini alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, tüm salonla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

Konserin ardından sanatçıları tebrik ederek çiçek veren Başkan Fethi Yaşar “Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bizi biz yapan değerlerdir. Zeybek de bizim horon da, bar da bizim kırık hava da. O ezgilerde insan sevgisi var, doğa sevgisi var, dayanışma var, kardeşlik var, birlik var. Onlarla Çanakkale kazanıldı, Kurtuluş savaşı kazanıldı. Bizi bir yapan tutkal, o ezgiler. Yenimahalle’de sanat geceleri düzenliyoruz, tiyatrolarımız sürekli devam ediyor. Bizler Gazi Mustafa Kemal’in aydınlık yolunda yürüyoruz. Hepimiz bugünümüzü cumhuriyete borçluyuz. Sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacağız. Çocuklarımıza kin ve nefretin yerine barışı aşılamalıyız” dedi.

Konserin sonunda TRT İstanbul Radyosu Ses sanatçısı Melihat Gülses de mini bir konser vererek birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Gecede TÜMFED tarafından Başkan Yaşar’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilirken, Başkan Yaşar da TÜMFED adına emeklerinden dolayı üye derneklere Aydoğdu ile birlikte plaketlerini verdi.