Yenimahalle’de Adaklık Kurban Satış Yerleri Kaldırılıyor

Kaçak yapılaşmanın önlenmesi kapsamında çalışmalar yapan Yenimahalle Belediyesi, ilçede bulunan kaçak yapılara geçit vermiyor.

Bu kapsamda adaklık kurban satış yerlerine giderek incelemelerde bulunan Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, şehir içinde bulunan ve kaçak yapılan yerlerin kaldırılması konusunda işyeri sahiplerine uyarılarda bulundu.

Boşaltılmayan alanlar tahliye edilip yıkılacak

Hayvan sahiplerine alanların tahliye edilmesi için süre veren zabıta ekipleri, mevzuata uygun olarak yapılmayan adaklık kurban yerlerinin yıkılacağını ve şehir içinde bu işin yapılamayacağını belirtti.

Verilen süre sonunda uyarılara aldırış etmeyen kurban satıcılarının yerleri tahliye edilerek kaçak yapılar yıkılacak.

“Bu iş şehir içinde yapılmaz”

İmar mevzuatına aykırı ve metruk durumdaki yapılara göz yumulmayacağını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizde planlı ve sağlıklı yapılaşmaya önem veriyoruz. Kaçak yapılar için yasaları işletmeye devam edeceğiz. Adaklık kurban satışı şehir merkezinde olmaz. Bu iş şehir içinde yapılmaz. Kimsenin çevreyi kirletmeye, insanları rahatsız etmeye hakkı yok. Bu arkadaşlarımıza yerleşim yerlerinden uzak alanlarda yer gösterdik. Orada faaliyetlerini sürdürebilirler” dedi.