YENİMAHALLEDE 93. YILA ÖZEL COŞKULU KUTLAMA

Ankara’nın Başkent oluşunun 93’üncü yılı Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde coşkuyla kutlandı.

Nazım’da Sinsin Ateşi Yakıldı

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğinde düzenlenen gece geleneksel sinsin oyunu ile başladı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi önünde yakılan dev ateş etrafında sinsin oynayan seymenlere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da eşlik etti.

Başkent Ankara Konserine, Ankara Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, medya temsilcileri ve Ankaralılar katıldı.

Ankara sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır

Ülkelerin tarihinde başkentlerin, o ülkenin kimliğini ve tarihini yansıtması nedeniyle önemli olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “ Ankara hem kurtuluşu hem de kuruluşu temsil eder. Ankara hem Kurtuluş Savaşı’nın merkez karargâhı hem de yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olmuştur. Bu özelliği ile farklı bir başkent sorumluluğu yüklenen Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbinde de bambaşka bir yere sahip olmuştur” dedi.

Yaşar “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için misakı milli sınırlarındaki her karış vatan toprağı kutsaldır ancak nerede olursak olalım hepimiz için Başkentimiz Ankara ortak paydamız, hepimizin kalbinin attığı, milli iradenin başkenti, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ebedi istirahatgahının bulunduğu kutsal merkezimizdir. Sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır” diye konuştu.

Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara ayrılmaz bir bütündür

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan da Atatürk’ün en önemli iki projesinin Cumhuriyet ve Başkent Ankara olduğunun altını çizerek “Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara ayrılmaz bir bütündür. Ankara bir Atatürk şehridir. Ankara cumhuriyetin kalbidir. Atatürk’ü korurken, Cumhuriyeti korurken aynı zamanda Ankara’yı da aynı değerde korumamız gerekiyor. Fakat Ankara’ya baktığımızda son zamanlarda önemli ölçüde kimliğinin, tarihi değerinin, başkent olma özelliğinin yıprandığını görüyoruz” diye yakındı.

Konuşmaların ardından Şef Ali Abacı yönetimindeki Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği topluluğu Ankara yöresine ait birbirinden güzel şarkı ve türküleri seymenlerin ve bacıerenlerin gösterisi eşliğinde söyledi.

Konserin ardından medyadan spora, ankara markalarından mekanlarına, edebiyattan müzik, resim ve eğitime kadar bir çok alanda “Ankara’ya Değer Katanlar” plaketle ödüllendirildi. Gecede edebiyat ödülüne layık görülen Yazar Nazlı Eray adına Banu Eray Kürkçü’ye plaketini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar verdi.