Yenimahalle’de 2 Buçuk Ton Kaçak Dezenfektan Ele Geçirildi

Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine sabah saatlerinde Mermerciler Sitesi’nde kaçak dezenfektan üretimi yapan merdiven altı iş yerine baskın düzenledi. Baskında; piyasaya sürülmek üzere paketlenen 2 buçuk ton sahte dezenfektan ele geçirilirken işyeri sahibi ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Yasa dışı üretime geçit yok

Yuva Mahallesi’nde ruhsatsız olarak yasa dışı dezenfektan üretimi yaptığı tespit edilen bir işyerine operasyon düzenlendi. Oktay B.’ ye (48) ait olduğu öğrenilen iş yerinde satışa hazırlanan 114 paket dezenfektana el konulurken alınan numuneler İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderildi. İş yeri, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek faaliyetten men edilirken gözaltına alınan şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve ilgili diğer kanunlar uyarınca işlem başlatıldı.

Sağlıksız üretime göz yummayız

Yenimahalle’de halk sağlığına aykırı hiçbir üretime göz yumulmadığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Zabıta ekiplerimiz ilçemiz genelinde denetimlere rutin olarak devam ediyor. Tüm iş yerleri hijyen şartlarından, iş yeri açma belgelerine kadar kontrol ediliyor. Bunun dışında da gerek İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, gerek İl sağlık Müdürlüğü gerekse İlçe Jandarma Komutanlığı ile iş birliği halindeyiz. Tüm ihbarlar anında değerlendiriliyor. Söz konusu halk sağlığı ise kimsenin gözünün yaşına bakmayız” dedi.