Yenimahalle Belediyesi’ne “Sanat Belediyesi Ödülü

Yenimahalle Belediyesi ile İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin desteklediği, Kardelen Şiir ve Müzik Grubu tarafından düzenlenen “Yaşayan Değerlerimiz Yenimahalle’de” adlı program Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yaşar, “Sanat Toplumda Sevgi ve Kardeşliği Pekiştirir”

Sanatının yanı sıra özel yaşamlarıyla da halka örnek olan sanatçıların onur ödülü aldığı geceye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Giriş bileti yerine kitap

Program öncesi kokteyl de bir araya gelen konuklar, etkinliğe giriş bileti yerine ihtiyacı olan öğrencilere gönderilmek üzere kitap getirdi.

Gece “ODTÜ’lü Ağır Abiler’in” Seymen gösterisi ile başladı. Büyük alkış toplayan gösteride Ağır Abiler onur ödülüne layık görüldü.

“Sağlığında sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız”

Birçok kişi ve Kuruluşun ödül aldığı programda Yenimahalle Belediyesi “Sanat Belediyesi” ödülüne İç Anadolu Belediyeler Birliği ise “Sanata Destek Veren Kuruluş” ödülüne layık görüldü.

Ödülü Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır’ın elinden alan Yaşar, sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıktıklarını vurguladı ve “Her yerde söylüyorum medeni ülkeler, gelişmiş ülkeler sanata ve sanatçıya değer verir. Artık ülkelerin değerleri sadece ekonomik ve coğrafi değerleriyle değil sanata, kültüre, sanatçıya verdiği değerleriyle ölçülüyor. Hangi görüşten olursak olalım sağlığında sanatçılarımıza sahip çıkmalıyız. Biz bu programı onun için gerçekleştiriyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak kış boyu da sahnelerimizde sanatçılarımızla halkımızı bir araya getireceğiz. Ülkede barışı, sevgiyi ve kardeşliği ancak sanat ve sanatçı yaratabilir. Sanat toplumda sevgi ve kardeşliği pekiştirir. Yenimahalle’nin salonlarında sanatçılarımızı ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Onurlu öğretmenlerimiz için bu ödülü alıyorum”

Ödül alan bir diğer isim ise Grup Yorum’un efsane solisti ve CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı oldu.

Ödülünü Başkan Yaşar’ın elinden alan Yarayıcı, “Emekçi halkın ve milyonların sesi soluğu olan onurlu öğretmenlerimiz için bu ödülü alıyorum” dedi. Yarayıcı, “OHAL döneminde KHK ile ihraç edildikleri için 226 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler, yaka paça cezaevine koyuldular. Evet Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’dan bahsediyorum. Bu onurlu öğretmen ve akademisyen arkadaşlarımızın mahkemelerine gittim. Semih bir örnek verdi. Kendisini ve Nuriye’yi bir fotoğrafa benzetti; hatırlarsınız bir akbaba ve karşısında bir Afrikalı bir çocuk. Çocuk açlıktan ölmek üzeredir, akbabada ölmesini beklemektedir. Biz gerçekten bu durumdayız ve ona doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Yarayıcı, Nuriye ve Semih için “Ey Özgürlük” ve “Uğurlama” şarkılarını seslendirdi.

Program sonunda sanatın yaşayabilmesi için sanatçılara gereken desteğin verilmesi gerektiğini her fırsatta vurgulayan, TRT’nin ünlü ses Sanatçısı Neşe Dilekçioğlu da onur ödülüne layık görüldü.