Yenimahalle Belediyesi’nden öğrencilere sabah çorbası

8 yıldır Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çorba ikramı yaparak hasta yakınlarının içini ısıtan Yenimahalle Belediyesi, şimdi de üniversite öğrencilerine sabah çorbası dağıtıyor.
Yenimahalle’den gençlere sıcak ikram

Güne, Yenimahalle Belediyesi’nin ikramıyla başlayan öğrenciler, sabah serinliğinde çorbalarını yudumlayarak ders başı yaptı.

Günde 650 öğrenciye çorba

Onkoloji Hastanesi önünde yaz-kış sabah 06.30 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz çorba dağıtım aracı ile günde 600 kişiye çorba dağıtımı yapan Yenimahalle Belediyesi, Gazi Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere de sıcak çorba ikramına başladı. Ekipler, rektörlük binası yanında 650 kişilik yemek pişirme kapasitesine sahip yeni araçta her sabah 08.00 ile 10.00 saatleri arasında 2 saat boyunca çorba dağıtacak.

Onlar bizim aydınlık yarınlarımız

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Kısıtlı bir bütçe ile eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan üniversite öğrencilerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Gazi Üniversitesi’nde her gün çorba dağıtmaya başladık. Öte yandan bölge öğrencilerimizin eğitim bütçelerini desteklemek amacıyla Lalegül Çarşısı’ndaki çamaşır yıkama hizmetimize bu yıl da devam ediyoruz. Onlar bizim aydınlık yarınlarımız. Eğitimlerine yapabileceğimiz her katkı değerli” diye konuştu.

Okul bahçesinde yapılan ücretsiz çorba ikramından çok memnun kalan gençler, ders öncesi çorbalarını alarak sınıflarının yolunu tuttu.