Yenimahalle Belediyesi’nden 101’inci Yıl Kutlamaları

Yenimahalle Belediyesi, 23 Nisan’da pandemi nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağında evlerinde kalan çocuklara Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşattı.
Yenimahalle Belediyesi’nden 101’inci Yıl Kutlamaları

Yenimahalle Belediyesi’nden 101’inci yıl kutlamaları

Yenimahalle bayram coşkusunu evlere taşıdı

Pandemi nedeniyle evlerinde kalan çocukları unutmayan Yenimahalle Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle sosyal medya hesaplarından yayınlanan bir dizi etkinlik düzenledi. Yenimahalle Belediyesi Facebook sayfası ve Youtube kanalından yayınlanan “Temiz Kalpler, Temiz Doğa”adlı tiyatro gösterisini beğeni ile izleyen minikler, 23 Nisan coşkusuna evlerinden eşlik etti.

Geri dönüşüm konusunun işlendiği ve dünyada yaşamını sürdüren başka canlıların da olduğuna vurgu yapılan tiyatro oyununda, diğer canlıların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğinin altı çizilerek, geri dönüşümün gerekliliği hakkında önemli mesajlar verildi.

Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri Tiyatro Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halk oyunları, jimnastik gösterisi ve illüzyon gösterisi de sosyal medya hesaplarından beğeni ile takip edildi.

Yaşar “Cumhuriyetin değerlerini unutturmayacağız”

Yenimahalle’de Cumhuriyet sevgisini çocuklara aşılamak amacıyla milli bayramlara büyük değer verildiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yılına özel olarak düzenlenen etkinlikler vesilesiyle çocuklarımızın bayram sevincine ortak oluyoruz. Yenimahalle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve Cumhuriyetine bağlı bir ilçedir. Virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklarımızın yanındayız. Cumhuriyet’in değerlerini unutturmamak ve bu bilinci çocuklarımıza aşılamak bizim görevimiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği gibi bizleri aydınlık yarınlara taşıyacak olan çocuklarımıza yürekten inanıyor ve Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.