Yenimahalle Belediyesi Kreşlerine Yoğun İlgi

Yenimahalle’de 2022-2023 eğitim öğretim yılı kayıtları doldu

Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi kayıtları doldu.

Yenimahalle Belediyesi’nin tam donanımlı kreşleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Toplamda 12 kreşi ile Yenimahalleli miniklere hizmet edecek olan belediye, 2 bin 330 ailenin çocuğunu kayıt ettirmek için ilk tercihi oldu.

Minikler hem eğlenecek hem de öğrenecek

Uygun fiyatıyla aile bütçesini de sarsmayan kreşlerde, her yönüyle donanımlı nesillerin yetiştirilmesi hedefleniyor.  Eğitim öğretim yılı başladığında günlerini dolu dolu geçirecek olan çocuklar, çeşitli aktivitelerle de hem eğlenecek hem de öğrenecek.

Tam gün hizmette olacak olan kreşler, tuvalet eğitimini tamamlamış 3-6 yaş çocuklara eğitim verecek.

“Okul öncesi eğitim çok önemlidir”

Vatandaşların kreş ve gündüz bakımevlerine ilgisinden memnun olduklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Okul öncesi eğitim çok önemlidir. Çünkü minikler bu eğitimle okula hazırlanmaktadır. Bu yüzden biz de elimizden geleni yapıyoruz. Gerek öğretmenlerimiz, gerek okullarda ki olanaklarımız özel okulları aratmamaktadır. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermenin yanında hijyene de çok önem veriyoruz. Şimdiden yavrularımıza eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.