Yenimahalle Belediyesi CEMR Anlaşmasını İmzaladı

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı, Yenimahalle Belediyesi meclisinde alınan kararla imzalandı
Yenimahalle Belediyesi CEMR Anlaşmasını İmzaladı

Kadınlara yönelik hayata geçirdiği hizmet ve projelerle adından sıkça söz ettiren Yenimahalle Belediyesi, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması adına önemli bir adım daha attı.

Vatandaşlara daha eşit bir yaşam

Avrupa’daki yerel ve bölgesel yönetimlerin yetkilerini kullanarak vatandaşlara daha eşit bir yaşam sunmasını taahhüt eden Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı, meclis görüşmelerinde oy birliğiyle kabul edildi.

Sözleşmedeki maddelerin uygulanması noktasında 2019 yılından beri yürürlükte olan “Yenimahalle Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı”, Yenimahalle ilçesi içerisinde Sağlık, İstihdam, Eğitim, Kentsel Hizmetler, Katılım ve Kadına Yönelik Şiddetle mücadele konularında kadın ve kız çocuklarınınyaşam kalitesini yükseltmek ve Yenimahalle ilçesini daha eşitlikçi bir yapıya kavuşturmak amacıyla uygulanmaktadır.

“Tüm kadınların her zaman yanındayız”

Kadın erkek eşitliğini vurgulamak ve kadına karşı şiddetin önüne geçebilmek amacıyla birçok etkinliğin ve projenin altına imza atıyoruz diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kadın ve erkeği eşit sayan dilin, toplumsal dönüşmeyi sağlamakta önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara tanıdığı medeni hakları yok saymaya çalışanlara karşı savaşan tüm kadınlarınher zaman yanındayız. Bugün de Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi’nin hazırladığı Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı meclisimizden geçirdik. İmza attığımız her maddeyi hayata geçireceğiz” dedi.