Yaşar, “Zabıtaların yetkileri yeniden düzenlenmeli”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal ve beraberindeki heyet zabıta teşkilatının 196’ıncı kuruluş yılı ve Zabıta Haftası’nın kutlanması sebebiyle Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti.

1-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ‘Zabıta Haftası’ kutlamaları kapsamında ilçe belediyeleri ziyaret ederek, zabıta teşkilatının içerisinde bulunduğu sıkıntıların çözümü noktasında fikir alışverişi yapıldığını belirten Erdal, deneyimli bir yerel yönetici olarak Başkan Yaşar’ın görüşlerinin önemli olduğunu ifade etti.

Başkentimizi uyum içinde güzelleştiriyoruz

14 yıllık Belediye Başkanlığı süresince Büyükşehir zabıtası ile Yenimahalle zabıtasının her zaman uyum içerisinde çalıştığını vurgulayan Başkan Yaşar, “Sizin yetkiniz, bizim yetkimiz demedik. Birlikte hareket ettik. Bu uyumun meyvesini de Yenimahalle sakinleri topladı. Önemli olan kentin yanlışlarının düzeltilmesi. Vatandaşlarımız yaşadıkları kentlerden mutlu olsunlar. Sizin koordinasyonunuzda uyum içinde çalışarak kenti güzelleştirmeye devam edelim. Ankara ne kadar düzenli ve güzel olursa bu hepimizin başarısı olur. Tüm teşkilat çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Zabıtaların yetkileri güçlendirilmeli

Yaşar, “Günümüzde birçok kurumda ve yapıda eksiklikler olduğu gibi zabıta teşkilatında da yetki ve donanım olarak eksiklikler maalesef mevcut. Siyasi partilerin ve meclisin, destek olarak yasalarda eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Görev, yetki ve özlük hakları çağımıza uygun hale getirmelidir. Çünkü sizlerin haklarını korumak, halkın haklarını korumak ve hayatlarını kolaylaştırmakla eş değerdir” dedi.

Erdal’dan Başkan Yaşar’a teşekkür

Zabıta Teşkilatına verdiği destek ve çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, Başkan Yaşar’a günün anısına el emeği Türk Bayrağı tablosu hediye etti. Erdal, “Başkan Fethi Yaşar’ın bir yerel yönetici olarak yaşadığımız sıkıntıların farkında olması bizleri mutlu etti. Kendilerine yapacağı hizmetler ve çalışmalarda başarıları diliyorum” şeklinde konuştu.