Türk Dünyası Eserleri Nazım’da Yankılandı

Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Yenimahalle Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Yenimahalle’de muhteşem bir konsere imza attı.Başkan Yaşar, “Kökümüz Bir, Gönlümüz Bir”

Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Uygur, Tuva, Tataristan, Azerbaycan, Karaçay, Kırım, Gagauzya, Kerkük gibi Türk dünyası ülkelerden eserlerin seslendirildiği konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ev sahipliği yaptı. Başkan Yaşar, “Bizler kökleri bir olan farklı coğrafyaları yurt edinmemize rağmen gönül bağları sağlam olan bir milletiz” dedi.

Türk dilini yaşatmak hepimizin görevi

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1938 yılında söylediği ‘Hatay’ı almadan gidersem gözüm açık giderim’ sözünü hatırlatan Başkan Yaşar “Hatay’ın Türkiye’ye ilhakı sağlanıyor. Akşam onuruna verilen yemekte Mustafa Kemal çok yakın tarihte, Arap yarımadasında, İslam ülkelerinde ırk ve din savaşları yaşanacak, taraf olmayın. Yakın zamanda Kafkaslarda, Balkanlarda yeni Türk devletleri kurulacak oralarda da Türk dilini yaşatmak için elinizden gelen bütün imkanları kullanınız” diyor. İşte Mustafa Kemal’in her iki öngörüsü de gerçekleşiyor. Bize düşen onun işaret ettiği şekilde devam etmektir. Kurduğu Cumhuriyete ve değerlerine bağlı, birlik ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Geleneksel ezgilerle renkli gece

Dünyada Türkçe konuşulan bütün bölgelerin geleneksel müziklerini yurtiçi ve uluslararası platformlarda tanıtmayı amaçlayan topluluk, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Şef Cem Gürdal yönetiminde koro ve solo yorumlarıyla Yenimahallelilere keyifli bir akşam yaşattı. Bazı şarkılara rengarenk yöresel kıyafetleriyle eşlik eden dansçılar da sahnede görsel bir şölene imza attı.