Sandıkta 17 Muhtar Adayı Yarışacak

Büyükşehir Yasası ile Susuz Köyü mahalle statüsüne kavuşunca,
Ata Mahallesi sandığa gidiyor

Yenimahalle’deki Susuz Mahallesi sayısı 2’ye çıkmış ve Yenimahalle Belediyesi’nin çabalarıyla yapılan referandumla İstanbul Yolu’nun Eryaman tarafında kalan Susuz Mahallesi’nin ismi Ata Mahallesi olarak değişmişti. Mahallelerinin adını sandığa giderek kendileri belirleyen Ata Mahallesi sakinleri, bu kez de muhtarlarını seçmek için sandığa gidiyor.

15 bin 500 seçmen sandığa gidiyor

17 muhtar adayının kıyasıya yarıştığı seçim, 5 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Toki Göksu Ortaokulu’nda sabah 8’de başlayacak ve saat 17.00’ye kadar sürecek seçimde 15 bin 500 seçmen muhtarını seçmek için sandık başına gidecek.

Şimdiye kadar Susuz Mahallesi Muhtarı Mustafa Ertürk’ün muhtarlık yaptığı yaklaşık 45 bin nüfusu olan Ata Mahallesi sakinleri, seçimin ardından yeni muhtarlarıyla yola devam edecek.

Adaylara başarı diledi

Susuz’un hızla gelişen bir bölge olduğuna dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Mahallemizin adını belirlerken demokratik bir yöntem tercih ederek referandum yapmayı seçtik. Mahalle sakinleri, hür iradeleriyle tercihi Ata’dan yana kullandı. Şimdi de bu mahallemizin muhtarı seçilecek. Seçimlerin barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyor ve bütün muhtar adaylarına başarı diliyorum. Sandıktan çıkacak sonuca herkesin saygı duyacağına inancım tam. Seçimin ardından mahalle sakinleri, yeni muhtarlarıyla işlerini daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilecekler” dedi.