Popescu ve Başkan Yaşar’dan Amatör Spora Destek

Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu spor ve gençlik konseyleri tarafından köyler arası düzenlenen “Salim Çoruk4. Halı Saha Dostluk Turnuvası” final maçı ve kupa töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Futbol Turnuvası’na Efsane Final

Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Futbolun efsane isimlerinden Galatasaray’ın efsane kaptanı Gheorghe Popescu, Romanya Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şaponda, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çorum Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş ve çok sayıda davetli katılarak amatör sporculara destek verdi.

Köy takımlarına moral oldular

15 Nisan’da başlayan ve 19 takımın katıldığı turnuvanın final maçı içinSungurlu Akpınar köyü ile Uğurludağ Küçükerikli köyü futbol takımları tezahüratlar eşliğinde sahaya çıktı.

Milli Hakem Cem Papila’nın başlangıç düdüğü ile start alan ve kıran kırana geçen mücadelede ilk yarı 2-0 Küçükerikli’nin galibiyetiyle biterken ikinci yarı 4-4 berabere tamamlandı. Penaltılara kalan maç 5-4 Akpınar’ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Maçın ardından turnuvanın onur konuğu Galatasaray’ın 2000 yılındaArsenal’ı devirerek UEFA Kupası’nı kazandığı maçta son penaltıyı atan Gheorghe Popescu, Başkan Yaşar’la kupa ve madalyaları sahiplerine teslim etti.

Spor ve sanat bir ülkenin tutkalıdır

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk’a kupasını veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar turnuvaya katılan tüm takımları kutladı. Yaşar “ Bu turnuvanın kazananı, kaybedeni yok. Çünkü spor, sanat bir ülkenin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin tutkalıdır. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, insanlarımızı stresten uzak tutmanın yoludur. Biz Yenimahalle belediyesi olarak sanata da spora da sahip çıkıyoruz. Bugün aranızda olmaktan onur duydum” dedi.