Özgün, Yenimahalle’de engelliler için sahne aldı

Yenimahalle’de binlerce engelli konserde buluştu

Engelli dostu proje ve yatırımlarıyla Türkiye’de örnek gösterilen Yenimahalle Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, engelli vatandaşları “Özgün Konseri” ile buluşturdu.

Pop müziğinin sevilen yorumcusu Özgün’ün şarkılarıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konsere, binlerce engelli vatandaşın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve Yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, Başar Bal, meclis üyeleri, muhtarlar ve Yenimahalleliler katıldı.

“Down Sendromlu bir meleğimiz var”

Program Sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Özgün’ün sahneye çıkmasıyla belediye tarafından dağıtılan ışıldakları açan ve Türk Bayraklarını dalgalandıran engelliler, salonu “Engelsiz Yenimahalle” sloganıyla inletti.

İlk olarak işaret dili çevirmeni eşliğinde salonu tıklım tıklım dolduran engellilere seslenen Özgün, en güzel yıllarının Ankara’da geçtiğinden bahsetti, “Bugün burada beni sizlerle buluşturan başkanımız Fethi Yaşar’a çok teşekkür ediyorum. Adına yakışır bir salon yapmış, daha önce de burada konser verdim. Hayatımın en güzel yılları, öğrencilik yıllarım Ankara’da geçti” dedi.

Kendisinin de bir Down Sendromlu çocuğu olduğu belirten Özgün, “Bundan 1,5 sene önce eşimle biz de bir melek sahibi olduk. Bizim de Down Sendromlu bir meleğimiz oldu. O günden sonra bazı şeyleri ciddi ve somut bir şekilde görmeye ve farkına varmaya başladık. Hep Allah’tan bir dileğim vardı, bu dileğim şarkıları sadece insanları eğlendirmek için değil onlara bir şeyler anlatmak için söylemekti. Allah bana bu yolu gösterdi ve iki yıldır çocuğumla bir serüvene başladık. Bu serüvenle birlikte, ‘Engelli demiyorum çünkü engeli yaratanlar biziz’, bu insanların yaşamış oldukları zorlukları görmeye başladım. O günden beri de bu işin farkındalığını yaratmaya çalışıyorum. İyi ki varsınız, hepimize sevgi dolu bir dünya diliyorum” diye konuştu.

“Engellileri, sağlıklı bireylerden ayrı görmemeliyiz”

Özgün’e çiçek takdim ederek teşekkür eden Yaşar da, “Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Bu yüzden engellileri de sağlıklı bireylerden ayrı görmemeliyiz. Onlara her zaman destek olarak, sosyal ve kültürel alana dahil olmalarını sağlamalıyız. Biz Yenimahalle‘yi 7’den 70’e herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Özgün’ün şarkılarına coşkuyla hep bir ağızdan eşlik eden engelliler, kimi zaman da hayranı oldukları şarkıcıya sarılmak için sahneye koştu. Sahnede hayranlarına sarılan Özgün, güzel sesiyle ve sahne performansıyla seyircilerden tam puan aldı.

Engelli öğrenciler, gösterileriyle ayakta alkışlandı

Konserde birbirinden keyifli engelli grupları da performanslarını sergiledi. Özel Kardelen, Can Yaren, İlk Emek, Mucize Hayatlar, Mavi Yıldızlar ve Sedat Taş Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin ritim şovu, şarkıları, türkü, şiir ve bağlama sunumları konuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Programda çekilişle 21 kişiye Tablet, 50 kişiye Mp4 ve 10 kişiye ise Mp3 Player hediye edildi. Tablet için şanslı numaraları çekiliş torbasından çeken Yaşar, tabletleri tek tek talihlilere teslim etti.

Mp4, Mp3 çekilişini ise Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran yaptı. Aynı zamanda programda, belediye tarafından önceki günlerde gerçekleştirilen “Engelliler Arası Yüzme Yarışı”nda derece yapan engelli vatandaşlara da tablet ve Mp4 Player hediye edildi.