Küçük Beylerin Sünnet Düğünleri de Fethi Yaşar’dan

Haziran ayında 776 miniği sünnet ettiren Yenimahalle Belediyesi, erkekliğe adım atan küçük beylerin sünnet düğünlerini de yaptı.
Yenimahalleli Küçük Prensler Sünnet Şöleninde Coştu

Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleşen sünnet şöleninde Yenimahalle Belediyesi’nce dağıtılan sünnet kıyafetleriyle boy gösteren küçük prensler, kendileri için sahne alan sanatçıların şarkılarıyla coştu. Eğlencenin ve kahkahanın bir an olsun eksik olmadığı sünnet şöleninde minikleri ve ailelerini yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Geçtiğimiz ay erkekliğe adım attınız, biraz da korkup gözyaşı döktünüz. Bugünse eğlenmek sizin hakkınız. Sünnetinizi gördük, inşallah mürüvvetinizi de görürüz” dedi.

Sevilen sanatçılar küçük beylere söyledi

Ankara’nın yeşil cenneti Yakacık Mesire Alanı’nda Başkan Yaşar ve eşi Azize Yaşar’ın sahipliğinde gerçekleşen sünnet şölenine CHP İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Yenimahalle Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir, meclis üyeleri,  muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Yenimahalleliler katıldı.

Radyo Banko’nun sevilen DJ’lerinden Efsane Hüseyin lakaplı Hüseyin Döner’in sunuculuğunu yaptığı şölende sevilen sanatçılar Sinan Aydın, Mustafa Taş ve Neşe Dilekçioğlu, küçük beyler için en güzel şarkılarını seslendirdi. Ankara oyun havalarıyla coşkunun tavan yaptığı şölende minikler palyaçolarla dans edip eğlendi.

Yenimahalle 6 binin üzerinde çocuğu sünnet ettirdi

Alandaki tüm çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Yaşar, belediyenin 9’uncu sünnet şölenini gerçekleştirdiklerini belirterek “Bugüne kadar 6 binin üzerinde çocuğu sünnet ettirdik. Bu, sosyal bir belediyenin yapması gereken bir hizmet. Paylaşmayı, yardımlaşmayı önemseyen bir dinin temsilcileriyiz. Onun için sosyal projelere öncelik veriyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının yolunda Yenimahalle’yi yönetmeye çalışıyoruz. Bizim bir olmamız, diri olmamız için cumhuriyetin değerlerine sıkı sıkıya bağlı olmamız lazım. Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak bugün belediye başkanlığı yapabiliyorsam bunu cumhuriyete borçluyum” dedi.

“Her mahalle şantiye gibi”

Yenimahalle’nin 2009’dan bugüne kat ettiği yolu özetleyen Yaşar, “Bugüne kadar Türkiye’ye örnek olan pek çok proje yaptık. Yenimahalle artık çok farklı bir konumda. Her mahallemiz şantiye alanı gibi, her mahallede devasa projeler yükseliyor. Devletin kaynaklarının her kurşuna sahip çıkarak daha güzel bir Yenimahalle için çalışıyoruz. Bunun için Yenimahallelilerin Fethi Ağabeyi oldum. Ağabey olmak için halkı sevmek lazım, halkla iç içe olmak lazım” dedi.

“Mürüvvetlerini de görün inşallah”

Çocukları tebrik de eden Yaşar, “Çocuklarımıza uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. Evlatlarınızın sünnetini gördünüz, inşallah mürüvvetlerini de görürsünüz. Bu pırıl pırıl çocuklarımızın yolları açık olsun. Ailelerine, ülkesine, milletine hayırlı evlat olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Fethi Yaşar için Afyon türküsü

Sahneye ilk çıkan Sinan Aydın sevilen şarkısı “Sevdiğime say”la konserine başladı. Ardından Mustafa Taş birbirinden hareketli oyun havalarıyla eğlenceyi arttırdı. 11’inci evlilik yıldönümlerini kutlayan bir çift için “Belalım” şarkısını okuyan Taş, sahnede eşiyle dans etti. Son olarak Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Neşe Dilekçioğlu sahne alarak türküleriyle şölene damgasını vurdu.

Başkan Yaşar’ı çok önceden tanıdığını söyleyen Dilekçioğlu, “Çocukluğumun Demetevler’de geçti. Fethi Yaşar her zaman mazlumun yanında olan biridir. Seçildikten sonra siyaseti bırakır, herkese kapısı açıktır. İyi ki belediye başkanı, iyi ki var” diyerek Yaşar için bir Afyon türküsü okudu.

Yakacık çocuklar sesleriyle çınladı

Mesire alanın içerisinde yer alan oyun parklarında keyifli dakikalar geçiren minikler, alana kurulan şişme oyun alanının da tadını çıkardı. Yenimahalle Belediyesi, sünnet şölenine katılanlara yemek ikram etmeyi de ihmal etmedi. Öte yandan alanda çocuklar için pamuk ve horoz şekeri de dağıtıldı.