Kanser Hastası Minikler Yenimahalle’de Moral Depoladı

Yenimahalle Belediyesi’nin çocuklar için hizmete sunduğu Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiriyor.
Tedaviye Müze Dopingi

Müze bu sefer de kanser tedavisi gören çocukları ağırladı. Müzeye gelen çocuklar keyif dolu anlar yaşarken, yaptıkları etkinliklerle moral depoladılar.

Yenimahalle Belediyesi tarafından çocukların yaratıcılıklarını geliştirmek ve kaybolan toplumsal değerler hakkında farkındalık yaratmak için hayata geçirilen müzede çocuklar için düzenlenen eğitim programları yoğun ilgi görüyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan çalışmalarla da dezavantajlı çocuklarla çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında Kanserle Barış Derneği bünyesinde kanser tedavisi gören çocuklar müzeyi ziyaret etti.

Müze kahkahalarla inledi

Müzenin tüm alanlarını dikkatle inceleyen çocuklar oynanan oyunlarla keyifli anlar yaşadılar. Çocukların kahkahalarıyla müzeyi doldurduğu etkinlikte çocuklar Pinokyo alanında tiyatro izlemenin keyfini yaşarken, vahşi yaşamda yırtıcı hayvan figürlerini inceleme şansı buldu. Minik öğrenciler diğer alanlarda bulunan materyalleri de dikkatli bir şekilde inceledi. Bol bol fotoğraf çekilen çocuklar gün boyunca moral depoladı. Dino Kafe’de yaş pasta kesen minikler müzeden keyifli ayrıldı.