İlk Yardımcı Belediye Personelleri Sertifikalarını Aldı

Yenimahalle Belediyesi personelleri İlk Yardım Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarına kavuştu.

Yenimahalle Belediyesi meclis salonunda 2 hafta boyunca devam eden ve İlk yardım eğitmenleri Selda Bilir, Sakine Cengiz, Seher İş ve Naime Ak’ın verdiği eğitim programı kapsamında personellere; hasta veya yaralının olay yerinde değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

Ayrıca; koma pozisyonu, havale, sara krizi, kan şekeri düşüklüğü, kalp krizi (göğüste şiddetli ağrı) gibi sıkça karşılaşılabilen durumlar için pratik bilgiler verildi.

Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması, ilk yardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi amacıyla düzenlenenTemel İlk Yardım Uygulamaları eğitimini başarıyla tamamlayan 87 belediye personeli ise sertifikalarını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan aldı.

Bu eğitimler çok değerli

Eğitimini başarıyla tamamlayan personelleri tebrik ederek tek tek sertifikaları dağıtan Başkan Yaşar, “Bu eğitimler, hem kendinize hem de insanlarımıza yardım edebilmek adına çok değerli. Afetlerin ne zaman, ne şekilde olacağını hiçbirimizin bilmesi mümkün değil. Ancak can kaybını azaltmak için bilinçli bir toplum olmak mümkün. Onun için bu eğitimleri veriyoruz. Hepinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum”dedi.