Edip Akbayram Parkı’nda Çalışmalarda Sona Gelindi

Yenimahalle Belediyesi’nin 2012 yılında Batıkent İnönü Mahallesi’ne kazandırdığı Edip Akbayram Parkı’nda yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. 11 bin metrekare alan üzerine kurulu parkın, yapılan sportif dokunuşlarla çehresi baştan değişiyor.

Geçtiğimiz aylarda 2021 yılı yol haritasını belirleyen ve 2’si tema park olmak üzere ilçeye 14 yeni park kazandırılacağını, bakım ve tadilat ihtiyacı olan 36 parkın da baştan aşağı yenileneceğini açıklayan Yenimahalle Belediyesi,  Edip Akbayram Parkı’nda yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yenileme çalışmalarında sona gelinen park, bayramın ardından yeni yüzüyle ilçe sakinlerini ağırlayacak.

Yeşil alanlarımızla Başkent’te örnek belediyeyiz

Mevcut parkın 9 yıl içinde yıprandığını ve tadilat ihtiyacı doğduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenileme çalışmaları kapsamında parkımıza bol bol spor alanları ekledik. Hemen hemen her parkımızda koşu yollarımız ve fitness alanlarımız zaten var. Ancak yurttaşlarımız daha çok spor yapsın, gençlerimiz enerjilerini parklarımızda atsın diye yüzölçümü büyük olan parklarımıza basketbol sahaları, tenis kortları, bisiklet yolları da eklemeye başladık. Yeşil alan miktarı bakımından Başkent’te zaten örnek belediyeyiz. İnşallah bu parkımızı da 2 haftaya kadar tamamlayarak kullanıma açacağız. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edip Akbayram Parkı’na sportif dokunuş

11 bin metrekare alan üzerine kurulu parkta, yapılan yenileme çalışmaları ile 1 adet basketbol sahası, 1 adet tenis kortu, 200 metre bisiklet yolu, fitness alanı, mini survivor alanı, çocuk oyun alanları ve oturma grupları yer alıyor.