Dünya Tiyatro Günü’ne “Frankenstein” Damgası

Ünlü Oyuncular Yenimahalle Sahnesinde

Yenimahalle Belediyesi, Dünya Tiyatro Günü kapsamında Çolpan İlhan Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sevilen tiyatro oyunu “Frankenstein Kendi Canavarını Yaratmak”ı Yenimahallelilerle buluşturdu.  Kerem Alışık, Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Yılmaz Gruda gibi ünlü isimlerin başrolde olduğu oyunda vatandaşlara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Gerilim ve aksiyon biran olsun dinmedi

Saatler öncesinden Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ni tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, dünya sinemasının kült filmleri arasında gösterilen “Frankenstein”i Şakir Gürzumar yönetiminde tiyatro oyunu olarak ücretsiz izleme imkanı buldu.

Oyunda Frankenstein’in bilimsel deneyleri sonucunda yarattığı insan ruhlu canavarın farklı olduğu için toplum tarafından nasıl dışlandığı anlatıldı. Kendi mücadelesi ile hayatta kalmaya çalışan canavarı oynayan Kerem Alışık vatandaşları oyunculuğu ile büyülerken, Frankenstein’i canlandıran Cansel Elçin başarılı performansı ile göz doldurdu.

Arada sevgi olunca daima anlaşma çaresi bulunur  mu? sorusuna cevap arayan oyunda, gerilim ve aksiyon biran olsun dinmezken oyunun sahne ışıkları ve dekoru da beğeni topladı.

“Alkışlarla uğurladık bütün ustalarımızı”

Oyun sonunda tek tek sahneye çıkan oyuncular “Alkışlarla yaktık tiyatro ışığımızı, alkışlarla uğurladık bütün ustalarımızı, dünya kadar alkışınız olsun, alkışlı dünyamız olsun, Tiyatro Günü’nüz kutlu olsun, yaşasın tiyatro” diyerek vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Oyunculara çiçek takdim eden Başkan Yaşar ise konuşma yaparak, vatandaşların Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

“Bizler o aydınlık yolda yürümeye devam ediyoruz”

Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak Cumhuriyet’in ilçesi Yenimahalle’de sevilen tiyatro oyunlarını sizlerle buluşturuyoruz, buluşturmaya da devam edeceğiz. Göreve geldiğim günden itibaren tiyatroya, kültüre ve sanata çok önem veriyoruz. Söz vermiştim Cumhuriyet’in başkenti Ankara’yı kültürün ve sanatın başkenti yapacağım diye. O gün bu gündür Türk tiyatrosunun en önemli oyunlarını ve sanatçılarını sizlerle buluşturmayı görev bildik. Bunlar bizim görevimizdir. Biz bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Onlar ki Cumhuriyet’in ilk kuruluşunda küçücük bir bütçe ile Opera’yı yaptılar, tiyatroya, kültüre, sanata ve sanatçıya önem verdiler. Çünkü çağdaşlığın ve medeni bir ulus olmanın en önemli yolunu kültür ve eğitimde görmüşler. Bize o aydınlık yolu onlar açmış, bizler de o aydınlık yolda yürümeye devam ediyoruz” dedi.