Destek Eğitim Merkezi Öğrencilerine Eğitim Desteği

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte, belediyenin destek eğitim merkezlerinde eğitim alan öğrencilere jest yaptı.
Yaşar, “Her Şey Sizin Başarınız İçin”

Demetevler Destek Eğitim Merkezi’nde eğitim hizmetinden yararlanan gençleri ve çocukları sınıflarında ziyaret eden Başkan Yaşar, öğrencilere çanta hediye ederek “Her şeyi sizin başarınız için yapıyoruz. Bu ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz” dedi.

Sınava hazırlık gruplarına iki bin 100 çanta dağıtıldı

İlçenin 6 ayrı noktasında eğitime destek için konumlandırılan destek eğitim merkezlerinde Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) hazırlanan 6, 7, 8’inci sınıf ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’inci sınıf öğrencileri için toplam iki bin 100 adet çanta dağıtıldı.

Dershanelerin kapanması sonrasında eğitime destek projesini hayata geçiren tek belediye olduklarını vurgulayan Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve Cumhuriyetin değerlerine inanan bir nesil yetişsin, ülkeye aydınlık yarınlara taşısın istiyoruz. Bu nedenle size sonuna kadar güveniyorum. Yapılan sınavlarda, destek eğitim merkezlerinde öğrenim gören çocuklarımızın yüzde 70’inden fazlası başarılı olarak ülkenin saygın okullarına girmeye hak kazandı” dedi.

Yenimahalle’de eğitim kalitesi artsın istiyoruz

Yenimahalle’de eğitim kalitesinin artması amacıyla belediye olarak her türlü desteğin verildiğini belirterek sözlerini sürdüren Yaşar, “Geleceğin saygın bireyleri, mimarları, mühendisleri, hukukçuları Yenimahalle’den çıksın istiyoruz. Bizler yetki sınırlarımızda olan her türlü konuda eğitim için taşın altına elimizi koyuyoruz. Sizlerden de yapılan bu yatırımların ve verilen bu özenin karşılığı olarak derslerinize sıkı çalışmanızı, öğretmenlerinizin uyarılarını dikkate almanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.