Baykal, Nazım ‘da “Aydınlık Bir Gelecek İçin Hayır” dedi

Baykal, “Bu referandum parti meselesi değil, memleket meselesi”

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahalleliler ile buluştu. “Aydınlık Bir Gelecek İçin Hayır” kampanyası kapsamında görüşlerini dile getiren Baykal, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun, bir parti seçimi olmadığını belirterek, “Sizi uyarmak zorundayım. Ben burada bir siyasi parti konuşması yapmayacağım. Ben buraya günlük siyaset için gelmedim, bir siyasi parti çalışması yapmamız gerektiğine de inanmıyorum. Bizim önümüzdeki mesele, alıştığımız ve bildiğimiz siyasi partilerin meşgul olduğu türden bir mesele değil. Başka bir işle karşı karşıyayız. Bu konu bir seçim konusunun sınırlı şartları içerisinde geçerli kalmayacak. Bu bir yaşam boyu, bir ömür boyu olmanın ötesinde, asırlık bir kararı alacağınız, evlatlarınıza çocuklarınıza torunlarınıza sirayet edecek, onları da etkileyecek, onların adına da alacağınız kararın yansımaları olacak, fevkalade önemli bir konuyu ele almak durumundayız” dedi.

“Biz Türkiye ile vatan ile meşgulüz”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya binlerce Yenimahalleli katıldı. Salona sığmayan vatandaşlar için koridorlara led ekran kuruldu. Evet Kampanyası’nı yürütenlerin referandumda “Hayır” oyu kullanacak olanları “terörist” olarak nitelendirdiğini belirten Baykal, “Evet diyenler kampanyayı şöyle yapıyorlar; hayırcıları terörist ilan ediyorlar. Rektör ben evet diyorum diyor, ardından bir kaymakam çıkıyor ben evet diyorum diyor, bir savcı çıkıyor ben de evet veriyorum diyor. Veren verir o senin takdirin. Eğer inanıyorsan ver senin hakkın. Ama ne demek istiyorsun? Bunlarla bir yere varılmaz. Bizim derdimiz parti işi falan değil, biz Türkiye ile vatanla meşgulüz. Bizim derdimiz Türkiye. O’nu korumaya çalışıyoruz. Siz işi partiselleştirmek, siyasallaştırmak istiyorsunuz. Bana terörist diyenin alnını karışlarım” diye konuştu.

“Tek adam rejimini 1923’de bıraktık”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da tarih boyunca tek adam yönetimlerinin halka acılar getirdiğini belirterek, “Biz tek adam rejimini 1923’de bıraktık. Tek adam rejimlerinin dünyaya hangi acıları yaşattığını, ülkelerine, ailelerine hangi acıları yaşattığını tarihte gördük. Biz onları geride bıraktık. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bize “Milletin iradesini millet kendi tayin edecektir” diye görev verdi. O görevi bize, millete verdi” dedi.

Yaşar; “Bu referandum bir siyasi partinin referandumu değildir, birinin seçilip seçilmeme davası değildir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının aydınlık yolundan dönme veya dönmeme referandumundur. Buna böyle bakmamız gerekiyor” diye konuştu.