Başkan Yaşar, BAGİAD’lılarla Yemekte Buluştu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batı Ankara Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği’nin (BAGİAD) Ankara Konağı’nda düzenlediği iş yemeğine katıldı.
Yaşar: “Türkiye Tüketimden Büyüyor”

Yönetim, Denetim, Yüksek İstişare, Danışma ve Onur Kurulu üyelerini bir araya getiren yemekte BAGİAD’ın yurtdışı iş gezileri, ekonomi, iş planı ve iş programı değerlendirildi.

“Tek kurtuluşumuz üretimdir”

Yemekte iş adamlarına hitap eden Başkan Yaşar “İçinizden çıkmış bir yerel yönetici olarak ticari hayatın da, sanayinin de hizmet sektörünün de içinde bulunduğu sıkıntıları çok iyi biliyorum” dedi.

Yaşar “Türkiye bir tarafta amacını bilmediğimiz bir savaşın içinde, diğer yanda terör, başka tarafta belki tarihte görmediği ekonomik sıkıntı içerisinde. Bunu bilerek söylüyorum. Çünkü Türkiye hiç bu kadar borçlu, bu kadar borca bağımlı olmadı. Bugün ki sıkıntının altında yıllardır süre gelen yanlış ekonomi politikaları, tüketimden büyüyen bir Türkiye’nin yattığına yürekten inanıyorum. Eğer bir ülke tüketimle büyüyorsa o milli hasılasını büyütemez. Milli hasıla büyümeden de refah gelmez. Bizim ülkemiz tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ülkesidir. Eğer bunlarla büyümüyorsak, bunları büyütemiyorsak sadece yap-sat’la veya sadece tüketimle rakamlarımız büyürse geldiğimiz nokta tam da bugün ki yer olur. Tek kurtuluşumuz üretimdir ve üreticinin desteklenmesidir” dedi.

“Demokratik, laik Türkiye’ye sahip çıkmak zorundayız”

BAGİAD’ın çalışmalarından bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Küpeli de “Türkiye Cumhuriyeti; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu devletin ilkelerinin, kalelerinin ve geçmişten gelen genlerinin korunması gerekiyor. Bu konuda elbette dernek olarak siyaset yapmanın bizim hem ahlaken hem de çizgimiz açısından çok yanlış olduğunu her platformda söylüyorum. Ancak Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

Yemekte BAGİAD’a yeni katılan üyelere de Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar belgelerini verdi.