Başkan Yaşar, Aliyev’i Anma Törenine Katıldı

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 13’üncü yılında Batıkent’te bulunan Haydar Aliyev Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Faig Bağırov, AKP Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu temsilcileri, Haydar Aliyev İlköğretim Okulu ve Kara Harp Okulu Azeri öğrencileri katıldı.

Katılımcıların Aliyev Anıtı’na karanfil bırakmasının ardından tören, saygı duruşu ve Azerbaycan’ın Milli Marşı’nı ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Haydar Aliyev’in Azerbaycan ve dünya tarihi açısından önemli bir lider olduğuna vurgu yaptı. Yaşar, “Aliyev Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasında, yeni bir devletin temelinin atılmasında ve ülkesinin çağdaş demokratik bir ortamda kalkınmasına çok büyük önem vermiştir. Gelecekte onurlu bir milletin yaşaması için ülkesine önemli katlılar yapmış büyük bir devlet adamıdır” dedi.

Azerbaycan’ın önü açık ve aydınlık olsun

Sözlerine devam eden Yaşar, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine de değinerek “Aliyev Türk milletinin acısını benliğinde hissetmiş ve bunu halkına yansıtmış bir devlet adamıdır. Aliyev acıların ortak olduğunu, “İki devlet bir millet” sözleriyle de en iyi şekilde ifade etmiştir. Böyle bir devlet adamının anıtının ve parkının Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de olmasından onur duyuyorum. Buranın korunmasında, buranın gelecek kuşaklara taşınmasında ve Azerbaycan Türkiye dostluğunun daha ileri adımlara taşıyacak bir yer olmasından dolayı da ayrıca onur duyuyorum. Kendisini rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun. Azerbaycan’ın önü açık ve aydınlık olsun” diye konuştu.