Ambalaj Atıkları Çöpe Değil Kapıya

Yenimahalle Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) “Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi” kapsamında ekipleriyle kapı kapı gezerek vatandaşları bilgilendiriyor.
Yenimahalle’de Ambalaj Atıkları Kapı Kapı Toplanacak

İlk olarak pilot bölge seçilen İnönü Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları bilgilendiren ekipler, ambalaj atıklarında geri dönüşümün önemini vatandaşlara anlatıyor.

Önce bilgilendirme sonra toplama

Bilgilendirme çalışmalarının ardından Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 10.00’da atıkları toplama görevini de üstlenecek olan ekipler, vatandaşlara kağıt, cam, plastik, metal ve kompozit ambalaj atıklarını verilen poşetlerde muhafaza etmesi konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Görevliler tarafından verilen poşetlerde ambalaj atıklarını biriktireceklerini söyleyen vatandaşlar ise ekiplere uygulamayı çok beğendiklerini dile getiriyor.

Duyarlı olmaya davet etti

Proje hakkında konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşları atık konusunda duyarlı olmaya davet etti ve “Çevre kirliliği ile mücadele yalnızca yaşam alanımız olan evlerimizin, caddelerin, sokakların, parkların temizliği değil, atıklarımızın toplanmasını, imha edilmesini ve geri dönüşümünü de içermektedir. Ambalaj atıklarının geri kazanılması ile doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesi önlenecek, küresel ısınmaya neden olan sera gazı en az seviyeye indirilecektir. Ayrıca ambalaj atıklarının geri kazanılması ekonomiye de büyük katkılar sağlayacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımızı bu atıklar konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.