Emlak, ÇTV, İRV Vergileri ile Yol Harcamalarına Katılım Payı İkinci Dönem Ödemeleri

Vergi Ödeme Noktaları

Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam vergilerinizi hafta sonu da açık olan merkez binamızdan ve semt birimlerimizden yatırabilirsiniz.

Birinci taksit dönemi MAYIS ayı sonu İkinci Taksit dönemi KASIM ayı sonudur. Ayrıca MAYIS ve KASIM ayları 2.haftasından sonra Cumartesi ve Pazar günleri de Belediyemiz Binası ile Batıkent, Karşıyaka, Gazi Mahallesi ve Şentepe’de bulunan semt tahsilat bürolarımız saat: 09.00 – 16.00 arası açık bulundurulacaktır.

Ödeme Yapılabilecek Yerler:

• Yenimahalle Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü Ödeme salonu;
  • Semt Birimlerimizden Ödeme yapabilirsiniz.
Batıkent Semt Birimi
Adres : “Batıkent Kültür Sanat ve Ticaret Merkezi” Kentkoop Mahallesi Batıkent Bulvarı No: 255 (Cumhuriyet Meydanı) 06370 “Meydan – Batıkent” Batıkent-Yenimahalle/ANKARA
Telefon: (0312) 385 42 33 – 385 67 99
Karşıyaka Semt Birimi
Adres: Karşıyaka İş Merkezi
Telefon: 0312. 335 70 89 • 0312 335 70 94
Gazi Semt Birimi
Adres: Gazi Mah. Silahtar Cad. Bağlantı Sok. No:1
Telefon: 0312. 213 97 54
Şentepe Semt Birimi
Adres: Güventepe Mahallesi 610.Sok No:33 Merkez Camii Durağı
Telefon: 0312. 344 45 90 • 0312. 315 90 29
 Ata (Susuz) Semt Birimi
 Adres : Ata mahallesi Ağrı Dağı caddesi 3496 sokak no : 1
Telefon: (0312) 247 53 16   Fax 247 55 37
Tapu
Adres : Yenimahalle Tapu Binası Yanı

Kullanımı:

• Yukarıda belirtilen adrese giriş yapıp ana sayfada bulunan on-line tahsilat logosuna tıklayınız.
  • Belediyeden size verilen mükellef sicil kodunuzu girdikten sonra;
  • Göster butonuna basınız,
  • Daha sonra tüm borçları seç butonuna basınız,
  • Gelen bilgilerden sonra isterseniz tüm borcunuzu ödemek için tüm borçları seç butonuna basılır ya da istediğiniz borcunuzu ödemek için listenin sağ tarafında bulunan kutucuklardan çentikleyerek seçebilirsiniz,
  • Seçili borçları ödemek için lütfen tıklayınız butonuna basarak devam ediniz.
  • Gelen ekranda ödeme işlemini başlat ile devam ediniz,
  • Gelen ekranda kart numaranızı, son kullanma tarihini ve arka yüzde bulunan güvenlik numarasının son üç hanesini yazınız,
  • Aynı ekranda bulunan gönder butonuna bastığınızda ödeme işleminiz tamamlanmış olacaktır.
  • Ödeme esnasında herhangi bir sorun yaşadığınızda 0(312) 526 22 73 veya 343 30 00 / 2273 nolu telefonlardan e-tahsilat servisini arayarak destek alabilirsiniz.
  • Eğer sicil kodu bilinmiyorsa yine ana sayfada bulunan sicil arama logosuna tıklayarak sicilinizi öğrenebilirsiniz.
  • Yine ana sayfada bulunan “e-belediye” hizmet başlığı altından üyelik işlemlerinizi yaptıktan sonra vergilerinizle ilgili daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

• Bazı Bankalar ile yapılan on-line tahsilat sözleşmeleri sonucunda aşağıda isimleri bulunan bankaların Türkiye’deki tüm şubelerinden vergilerinizi yatırabilirsiniz.

VAKIFBANK
HALKBANK
INGBANK
TEB
DENİZBANK

• Yaşlı, Engelli, Hasta ve Hamile mükelleflerimiz 0(312)- 343 30 00 dan 2586 nolu dahili telefonumuzu aramaları halinde mobil tahsilat aracımızla ikametgah adreslerine gidilerek tahsilat işlemleri yapılacaktır.
  • Halk Bankası Ankara Toptancı Hal Şubesi “07000003” No’lu hesap
  • Mobil Hizmet Aracımız ile belediyemize gelemeyecek durumda bulunan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ödemelerini (yalnızca Ankara için) adreslerine giderek yerinde tahsil ediyoruz. Bu imkandan yararlanmak için 0(312)- 343 30 00 dan 2586 nolu dahili telefonumuzu telefonu arayabilirsiniz.
  • Vergi ödemelerinde kredi kartı kullanılabilmekte olup, word içerikli kredi kartlarına sahip mükelleflerimize ise faizsiz 5taksit imkanı sağlanabilmektedir.

SMS İle Borç Öğrenme

Emlak Vergisi için;

YENİMAHALLE (boşluk) EMLAK (boşluk) Sicil No yaz 3172‘ye gönder. Borç Bilginiz SMS olarak gelsin.

Çevre Temizlik Vergisi İçin;

YENİMAHALLE (boşluk) CTV (boşluk) Sicil No yaz 3172‘ye gönder. Borç Bilginiz SMS olarak gelsin.

İlan Reklam Vergisi İçin;

YENİMAHALLE (boşluk) İRV (boşluk) Sicil No yaz 3172‘ye gönder. Borç Bilginiz SMS olarak gelsin

Ayrıca T-Belediye’den “444 93 64” no’lu telefondan vergi borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

CEPte Yenimahalle Belediyesi

Yenimahalle Belediyesinin Cep uygulamalarını telefonunuza yükleyerek belediyecilik işlemlerini sıra beklemeden hep birinci sıradan gerçekleştirebilirsiniz.

Yenimahalle Belediyesi’nin hayatı kolaylaştıran ve yurttaşlarının her yerden belediye işlemlerini yapabilmelerini hedefleyen belediyecilik uygulamasıdır.
Uygulama Özellikleri:
– Belediye başkanımız ve Yenimahalle hakkında bilgiye sahip olabilirsiniz.
– E-Belediye: Sicil sorgulama, kredi kartı ile borç ödeme ve arsa rayiç değer sorgulama gibi işlemleri yapabilirsiniz.
– Kent Rehberi: Yenimahalle Belediyesi sınırları içerisindeki önemli kurum ve kuruluşların telefonlarına, adreslerine ve detaylı harita bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
– İstek/Şikayet: İstek veya şikayetlerinizi resim ve konum belirterek gönderebilir, daha önce yapmış olduğunuz istek şikayetleri sorgulayabilirsiniz.
– Hizmetler: Yenimahalle Belediyesi’nin verdiği hizmetleri görüntüleyebilirsiniz.
– Haberler: Yenimahalle Belediyesi ile ilgili haberleri görüntüleyebilirsiniz.
– Etkinlikler: Yenimahalle Belediyesi ile ilgili etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz.
– Duyurular / İhaleler: Yenimahalle Belediyesi’nin yayınladığı duyuru ve ihaleleri görüntüleyebilirsiniz.
Android* https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sampas.android.yenimahallevatandas
IOS* https://itunes.apple.com/tr/app/yenimahalle/id1209478483?l=tr&mt=8